вівторок, 08 березня 2022 11:03

Спецтема: Війна Росії проти України

Евакуація з Сум: перша колона вирушила "зеленим коридором"

В Сумах 8 березня створили зелений коридор, розпочався перший етап евакуації мирного населення.

Часові рамки роботи гуманітарного коридору - з 09:00 до 21:00, повідомляє Верховна Рада у Telegram.

"35 автобусів вже виїхали з Полтавської області до Сум, щоб евакуювати людей. У колоні – представники Червоного Хреста, медики. Направлено також 20 тонн гуманітарної допомоги: їжа та ліки", - йдеться у повідомленні.

На опублікованих кадрах видно, що людей вивозять на автобусах з червоним хрестом. Евакуація проходиь за маршрутом: Суми - Голубівка - Лохвиця - Лубни - Полтава.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог завдав авіаудар по Сумах: загинули дорослі й діти (фото 21+)

Можна вирушати власним транспортом, друга колона формується для виїзду близько 13:00. Виїзд із Сум зі сторони педагогічного університету. Також будуть організовані автобуси.

Україна планує евакуювати до Полтави мирних жителів, зокрема іноземних студентів, а також громадян Індії та Китаю. Ідеться також про доставку гуманітарним коридором до Сум продуктів харчування та медикаментів.

Водночас українська сторона вже має інформацію про те, що росіяни планують зрив роботи гуманітарних коридорів. Готуються маніпуляції з маршрутом, щоб змусити людей виїхати іншим шляхом.

Зараз ви читаєте новину «Евакуація з Сум: перша колона вирушила "зеленим коридором"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі