понеділок, 23 липня 2018 20:44

"Якщо у світі є правда, то вона - тут" - Айдер Муждабаєв про Україну

"Якщо у світі є правда, то вона - тут" - Айдер Муждабаєв про Україну
Айдер Муждабаєв: Розуміння того, що відбувається у світі, в Україні значно ясніше, ніж у інших країнах. Фото: Тарас ПОДОЛЯН

Україна краща, ніж США та будь-яка країна Європи. З кожним днем я все більше розумію: якщо в світі є правда, то вона - тут. І це не високі слова, а порівняння з тим, що думають і кажуть на Заході.

Про це в інтерв'ю журналу "Країна" говорить журналіст Айдер Муждабаєв.

"В Україні багато чесних людей зі здоровим глуздом. Розуміння того, що відбувається у світі, тут значно ясніше, ніж у інших країнах. Може, це і не наша заслуга. Так сталося, що ми один на один із Росією. Західні партнери не знають, яку тактику і стратегію обрати. Хочуть дружити з Москвою. Мовляв, якщо російського ведмедя годувати і гладити, він буде добрий. Цій помилці вже 500 років", - каже він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Половина українців готові до компромісу на Донбасі

Україна зміцнюється, відколи почалася війна, вважає журналіст.

"Пам'ятаємо, якою була армія. Існувала загроза втратити ледь не всю країну. Те, що цього не сталося, - заслуга людей, які воювали й допомагали їм. Однак ми не дуже сильні. Не треба думати, що в нас найпотужніша у Європі армія. Це складно перевірити. Ми - в ситуації, коли вибору немає. Треба чинити спротив або здатися і зникнути. Це не перебільшення. Якщо хтось каже, що є варіанти, - це популісти, маніпулятори або російські шпигуни", - пояснює Айдер Муждабаєв.

На його думку, Україна стала сильнішою, бо частина старої еліти пішла.

"На різні посади прийшли нові люди. Всі кажуть, що цього замало. Але раніше взагалі був шлях в нікуди. Зараз з'явилася надія. Хоча й тепер рівень корупції неприйнятний", - додає журналіст.

Повне інтерв'ю з Айдером Муждабаєвим читайте в журналі "Країна" від 26 липня.

Зараз ви читаєте новину «"Якщо у світі є правда, то вона - тут" - Айдер Муждабаєв про Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі