середа, 18 вересня 2024 15:30

Ще одного нардепа випустили за кордон. В Україні його судять за хабар

Ще одного нардепа випустили за кордон. В Україні його судять за хабар
Андрій Одарченко обирався до Верховної Ради по округу у Харкові від партії "Слуга народу". Фото: Facebook-сторінка

Народний депутат від партії "Слуга народу" Андрій Одарченко 18 вересня не прийшов на засідання Вищого антикорупційного суду, де його судять за обвинуваченням у корупції.

Про це стало відомо під час судового засідання, повідомила Liga.net.

На засіданні Верховної Ради його також не було.

На початку засідання адвокат Одарченка повідомив, що йому невідомо, де перебуває їхній клієнт.

"Є оперативна інформація, що він перебуває за кордоном", - сказала прокурорка Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардепа Дмитрука, якого випустили за-кордон, а потім оголосили підозру, заочно арештували

"У нас сьогодні запланований допит обвинуваченого. Він (Одарченко. - Gazeta.ua) про це знав, і, напевно, в передчутті того, що після допиту послідують дебати, останнє слово і вирок, не став чекати", - сказала прокурорка.

У зв'язку з цим прокурорка внесла клопотання про стягнення застави та оголошення нардепа у міжнародний розшук.

Одарченка обвинувачують у спробі підкупити в 2023 році тодішнього голову Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафу Найєма біткоїнами в обмін на сприяння в отриманні грошей із фонду ліквідації наслідків збройної агресії на ремонт будівель Державного біотехнологічного університету, де нардеп продовжує обіймати посаду ректора (дію контракту призупинено).

Дії Одарченка кваліфікували як спробу дати хабар. Санкцією статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до 10 років.

Це перша в історії антикорупційних органів неправомірна вигода, яку вдалося задокументувати у криптовалюті.

Андрій Одарченко у 2019 році обирався до Верховної Ради по округу в Харкові від партії "Слуга народу". Член Комітету Верховної Ради з питань антикорупційної політики. У листопаді минулого року його виключили з партії "Слуга народу".

Зараз ви читаєте новину «Ще одного нардепа випустили за кордон. В Україні його судять за хабар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі