вівторок, 17 листопада 2009 15:32

ЄС подовжив незастосування візових обмежень для Лукашенка

ЄС подовжив незастосування візових обмежень для Лукашенка
Глави МЗС 27 країн-учасниць Євросоюзу на засіданні у вівторок, 17 листопада, в Брюсселі продовжили мораторій на візові обмеження для високопоставлених чиновників з Білорусі до жовтня 2010 року.

Водночас, було прийнято рішення не скасовувати санкції повністю через відсутність прогресу у реформуванні політичної системи країни.

Брюссель також залишив в силі заморожування активів уряду Білорусі до ЄС, а також зберіг візові обмеження щодо чотирьох посадових осіб, пов"язаних зі зникненням політичних активістів. Прізвища чиновників, щодо яких санкції продовжено, не називаються. При цьому Рада ЄС заявив про готовність у будь-який час переглянути дію санкцій у світлі ситуації з демократією і ситуацією з правами людини в Білорусі.

Нагадаємо, Євросоюз ввів заборону на видачу віз для білоруського президента Олександра Лукашенка і десятків білоруських офіційних осіб після того, як білоруського лідера звинуватили в підтасовуванні виборів у 2006 році. Однак цю заборону було припинено у жовтні 2008 року для заохочення реформ.

Раніше президент Білорусі закликав Європейський Союз не впливати на його країну у питанні вибору її зовнішньополітичних пріоритетів, повідомляє РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «ЄС подовжив незастосування візових обмежень для Лукашенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі