понеділок, 14 грудня 2009 12:35

Єлизавета ІІ хоче зробити королем свого онука - Daily Mail

 

Королева Великої Британії Єлизавета II має намір передати частину своїх монарших представницьких обов"язків старшому внукові, принцові Уільяму. Про це йдеться в документі, що складений в казначействі і надійшов у розпорядження британського видання The Daily Mail.

Видання припустило, що 83-річна королева вирішила частково передати 27-річному принцові представницькі функції, оскільки через похилий вік вже не в змозі виконувати їх в колишньому об"ємі. При цьому Єлизавета II нібито бачить в Уільямі майбутнього короля і має намір передати престол саме йому, а не принцові Чарльзу, який стоїть першим в списку претендентів на трон.

У офіційних паперах, які має в своєму розпорядженні The Daily Mail, йдеться, що з 2010 року принц Уільям буде зобов"язаний присвячувати значну частину свого часу діловим зустрічам, а також проводити офіційні прийоми від імені королеви Єлизавети II. Це вимагатиме від принца додаткових витрат. Які плани королеви щодо її молодшого внука, принца Гарі, не уточнюється.

Між тим, в Букінгемському палаці інформацію про майбутні зміни спростували, заявивши, що в розпорядження журналістів потрапила "невідредагована" версія документу.

Принц Уільям, перший син принца Уельського Чарльза і його першої дружини, принцеси Діани, народився в Лондоні 21 червня 1982 року. Уільям здобував освіту в початковій школі Вевербі, в школі в Беркширі, а потім вивчав історію мистецтв в шотландському університеті. У 2006 році принц проходив курс навчання в Королівській військовій академії та став пілотом літаків та гелікоптерів.

На початку 2009 року британські тележурналісти, які займалися підготовкою документального фільму про внуків королеви Єлизавети II, звинуватили Уільяма в ухилянні від монарших обов"язків. На думку співробітників телеканалу Channel 4, принц приділяє дуже мало час офіційним зустрічам і рідко присутній на важливих прийомах, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Єлизавета ІІ хоче зробити королем свого онука - Daily Mail». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі