понеділок, 14 квітня 2008 16:46

Екзит-поли свідчать про перемогу Берлусконі на виборах в Італії

Правоцентристський блок Сильвіо Берлусконі "Народ свободи" виграє дострокові вибори до парламенту Італії. Такі дані опитувань на виході з виборчих ділянок (exit-polls), проведених інститутом Consortium.

Блок Берлусконі набирає в Палаті депутатів від 38,5 до 45,5%, лівоцентристська коаліція на чолі з Вальтером Вельтроні - 37-43%. У Сенаті у Берлусконі 39-46%, у Вельтроні - 36,5-42,5%. Очікується, що офіційні дані МВС Італії обнародує пізно ввечері.

Нагадаємо, вибори до італійського парламенту проходили достроково, оскільки 24 січня 2008 року колишній прем"єр-міністр Італії Романо Проді подав у відставку, отримавши від парламентаріїв вотум недовіри. Тоді вирішальний вплив на долю голосування зробив вихід з проурядової коаліції лівих центристів невеликої партії Клементі Мастелла "Союз демократів за Європу".

Основними суперниками є правоцентристська коаліція на чолі з політичним важковаговиком Італії, 71-річним екс-прем"єром Сильвіо Берлусконі і лівоцентристська Демократична партія, очолювана колишнім мером Риму Вальтером Вельтроні. Обидва кандидати обіцяють зменшити податки і скоротити громадські витрати, передає РІА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Екзит-поли свідчать про перемогу Берлусконі на виборах в Італії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі