четвер, 17 квітня 2008 09:31

Експертиза ДНК врятувала американця від довічного ув"язнення

Американець, засуджений до довічного ув"язнення за згвалтування і крадіжку зі зломом, через 23 роки, проведені в техаській в"язниці, був повністю виправданий і випущений на волю, повідомляє РИА "Новости" з посиланням на агентство Ассошиейтед Прес.

Суд Далласа, грунтуючись на експертизі ДНК, переконався, що 49-річний Томас Кліффорд Макгоуен не скоював приписуваних йому злочинів і зняв з нього всі звинувачення. Двадцять років тому подібні тести в США ще не проводилися.

Значний резонанс в американському суспільстві влітку 2007 року отримав аналогічний випадок, коли в штаті Нью-Джерсі суд зняв звинувачення з чоловіка, який провів у в"язниці 22 роки за злочин, який не скоював.

Примітно, що Бірон Хелсі, якому зараз 46 років, зізнався в лиходійстві. Як з"ясувалося тепер, він зробив це після безперервного 30-годинного допиту.

Хелсі загрожував електричний стілець, проте суд присяжних обрав для нього "м"який" вирок - два довічні вироки плюс 20 років в"язниці. Тільки завдяки цьому чоловік отримав шанс повернутися на волю.

На жаль, судові помилки у наш час далеко не рідкість. В Америці завдяки тесту ДНК вже вдалося виправдати більше 200 ув"язнених. В цілому жертви правосуддя провели у в"язниці 2475 років за злочини, яких не здійснювали, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Експертиза ДНК врятувала американця від довічного ув"язнення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі