середа, 20 лютого 2013 05:37

Експерти США знайшли синці на тілі загиблої прийомної дитини з Росії

Експерти США знайшли синці на тілі загиблої прийомної дитини з Росії
Максим Кузьмін. Фото: DR

Американські судмедексперти, залучені до розслідування загибелі в США Максима Кузьміна, виявили на тілі померлого трирічної дитини з Росії синці.

Як повідомила старший слідчий бюро судово-медичної експертизи техаського округу Ектор Ширлі Стендефер, хлопчик був доставлений в лікарню в непритомному стані і через деякий час помер.

Чи стали ці синці наслідком побиття або нещасного випадку, експерти поки не можуть сказати. Також за їх словами поки не підтверджується інформація про те, що прийомна мати давала Максиму психотропні препарати. У найближчі дні буде проведено розтин, повідомляють інтернет-ЗМІ з посиланням на Associated Press.

Як повідомлялося, влада американського штату Техас і його столиці Х'юстона тримають генеральне консульство РФ в Х'юстоні в курсі ходу розслідування з приводу загибелі в американській прийомній сім'ї трирічного Максима Кузьміна. "Зараз йде розслідування. Якщо якась інформація з'явиться, вони нам повідомлять", - сказав представник генконсульства РФ в Х'юстоні.

Ще напередодні про те, що прокуратура штату Техас готова співпрацювати Росією в розслідуванні обставин смерті усиновленого в РФ Максима Кузьміна, повідомив уповноважений з прав дитини в РФ Павло Астахов. "Обговорив подробиці загибелі Максима Кузьміна з генеральним консулом США в Техасі. В родині виховується рідний брат Максима, дворічний Кирило", - пише він.

"Консульські працівники РФ були допущені в сім'ю американських батьків Максима Кузьміна та ознайомилися з умовами життя молодшого брата Кирила", - додає омбудсмен. Астахов відзначає також, що остаточні висновки перевірки, проведеної прокуратурою Техасу по загибелі Максима Кузьміна, будуть сформульовані через 10-15 днів.

Нагадаємо, Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу за фактом вбивства в США трирічного хлопчика. Найближчим часом слідство має намір клопотати про заочний арешт прийомної матері Максима, а також про оголошення її в міжнародний розшук. Також СКР буде домагатися участі російських слідчих в розслідуванні обставин злочину, проведеного на території Сполучених Штатів.

Зараз ви читаєте новину «Експерти США знайшли синці на тілі загиблої прийомної дитини з Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі