четвер, 31 січня 2008 09:39

Екс-дружина Могилевича була співвласницею "Арбат Престижу"

Заарештований і звинувачений в ухиленні від сплати податків Семен Могилевич мав відношення до "Арбат Престижу". Як повідомляє російська газета "Відомості", співвласниками мережі були одна з дружин Могилевича і дружина його партнера Ігоря Фішермана.

ВАТ "Арбат Престиж" зареєстровано в червні 2003 року. Акціонерами стали Володимир Некрасов (60%) і ТОВ "Рінвей" (40%). ТОВ фігурує як власник 40% "Арбат Престижу" і в списках афільованих осіб мережі з червня по грудень 2003 року. З лютого 2003 року співвласниками ТОВ були Галина Телеш (34%), Ольга Жунжурова (33%), Марія Фірташ (16%) і Дмитро Фірташ (17%).

Галина Телеш – колишня дружина Могилевича, говорять декілька його знайомих. Financial Times у липні 2006 року з посиланням на доповідь угорської розвідки повідомляла, що Телеш і Могилевич одружились у 1995 році. У доповіді ФБР (серпень 1996 року) Телеш згадується як "подруга" Могилевича, яка супроводжувала його при переїзді до Угорщини.

Ольга Жунжурова – дружина молодшого партнера Могилевича Ігоря Фішермана. Він, зокрема, був операційним директором YBM Magnex, у зв"язку з діяльністю якої обом пред"явило звинувачення велике журі окружного суду Східного округу штату Пенсільванія (США). У цьому документі згадується і Жунжурова – як дружина Фішермана.

Ні з Жунжуровою, ні з Телеш зв"язатися не вдалося, пише газета.

Також стало відомо про появу в справі "Арбат Престижу" данського сліду. У Копенгагені у Некрасова було вкрадено 20 мільйонів доларів. Із заявою про це Некрасов звернувся в данську поліцію, а потім нібито навіть найняв кілерів, повідомляють "Комсомольська правда" і "Московський кореспондент". Як повідомив кореспондент данської "Екстра Бладет" Володимир Пімонов, який готував публікацію для "Москора", Некрасов зареєстрував у Копенгагені фірму "Арбат Престиж Холдинг" за допомогою такого собі Стіва Даннехольма і раніше судимого за тяжкі злочини Мікаеля Валевськи. Обидва вони останнім часом жили в Данії, де займалися реєстрацією компаній для росіян, пропонуючи їм полегшені податкові схеми. Саме вони нібито й привласнили гроші Некрасова.

За даними "Московського кореспондента", Некрасов, зрозумівши, що через правоохоронні органи грошей не поверне, найняв вбивць. У розпорядженні газети опинився фрагмент запису телефонної розмови, де поліцейський розмовляє з одним із чоловіків. Той з сильним російським акцентом багато раз питає, чи правда, що його хочуть убити. Поліцейський підтверджує, але не уточнює, хто замовник вбивства. Московський адвокат Володимира Некрасова Олександр Добровінський відкинув інформацію про підготовлюване вбивство, повідомляє "Подробности".

Зараз ви читаєте новину «Екс-дружина Могилевича була співвласницею "Арбат Престижу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі