середа, 28 травня 2008 17:02

Єгипетські археологи знайшли стародавній армійський штаб (ФОТО)

Єгипетські археологи знайшли стародавньою штаб-квартиру армії Фараонів, що охороняла північно-східний кордон Єгипту більш ніж протягом 1,500 років. Про це в середу повідомив уряд Єгипту.

Фортеця і прилегле місто, яке вони ідентифікували зі стародавнім містом Тару (Tharu), лежить в півострові Синай за 3 км. на північний схід від сучасного міста Кантара, повідомив єгипетський археолог Мохамед Абдель Максоуд.

Місто було розташоване на початку військової дороги, що приєднувала долину Нілу до Леванту, регіону, який тривалий час був під владою Єгипту.

Археологи працювали тут уздовж дороги починаючи з 1986, але написи знайдені цього року, остаточно визначили приналежність даного місця.

Написи згадують трьох Фараонів -- ТутмосаII, який правив приблизно від 1512 до н.е. і який побудував одну з військових установок уздовж дороги, Сеті І і Рамсеса II, які правили Єгиптом з 1318 до 1237 до н.е.

Початкові дослідження доводять, що цей форт був штаб-квартирою Єгипетської армії від часу Нового Королівства до періоду Птолемея. Нове Королівство існувало приблизно від 1570 до н.е., а період Птолемея закінчився зі смертю Клеопатри в першому сторіччі нашої ери, повідомляє Reuters

Зараз ви читаєте новину «Єгипетські археологи знайшли стародавній армійський штаб (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі