субота, 30 серпня 2008 18:43

Єгипет тимчасово відкрив КПП на кордоні з Сектором Газа

Влада Єгипту в суботу, 30 серпня, тимчасово відкрила пропускний пункт в Рафіасі на кордоні з Сектором Газа, через який на єгипетську територію пройшли близько 600 палестинців, в основному ті, хто потребує медичної допомоги, передає агентство AFP.

За словами представника радикального ісламського руху ХАМАС, що з червня 2007 року контролює Сектор Газа, очікується, що до кінця дня до Єгипту зможуть пройти в цілому 2000 осіб.

За деякими даними, КПП також буде відкритий і в неділю, 31 серпня. Перш за все, до Єгипту прямують хворі для лікування в єгипетських клініках, а також особи з подвійним палестино-египетским громадянством, які раніше не могли залишити Сектор.

Нагадаємо, що після захоплення ХАМАСом влади в Секторі Газа Ізраїль оголосив блокаду цієї території. Через КПП пропускалися тільки медикаменти, цистерни з пальним і товари першої необхідності. В результаті гуманітарна ситуація в Секторі погіршилася.

КПП в Рафіасі на кордоні з Єгиптом опинився єдиним непідконтрольним ізраїльській владі, проте під тиском ізраїльської сторони Єгипет також закрив свій кордон.

У січні 2008 року палестинці з Сектора Газа прорвали загороди на КПП в Рафіасі та кинулися до Єгипту за покупками. За декілька днів кордон перетнули декілька сот тисяч жителів Сектора Газа. Пізніше вони були відіслані назад, а кордон знову закритий, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Єгипет тимчасово відкрив КПП на кордоні з Сектором Газа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі