вівторок, 04 липня 2023 21:03

Спецтема: Війна Росії проти України

"Дядя, це тобі треба з'їздити на війну, щоб мозок вправили" – Маркус відповів на фейки колишнього генпрокурора

"Дядя, це тобі треба з'їздити на війну, щоб мозок вправили" – Маркус відповів на фейки колишнього генпрокурора
Український воїн Валерій Маркус розповів, як колишній "регіонал" Піскун розповсюджує фейки про бригаду ЗСУ. Фото: Facebook.com/valerii.markus

Сержант 47-ї окремої механізованої бригади "Маґура" Збройних сил України Валерій Маркус заявив, що колишній генеральний прокурор Святослав Піскун слідом за російською пропагандою поширює фейки про бригаду.

Про це Маркус розповів у вівторок.

Воїн сказав про брехню Піскуна. Опублікував відео, де ексгенпрокурор заявляє, що військових "посилають на мінні поля" і "вже три роти поклали".

"Дуже багато бруду, породженого росіянами, ллється на нашу бригаду. Страшно, що українці у цю маячню вірять, розповсюджують, обговорюють, розносять скрізь. Ось це страшно. Якби ці люди усвідомили, як багато шкоди вони приносять цими діями – банальним коментарем, лайком. Якби вони це усвідомили, їм би стало дуже страшно", – сказав Маркус.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Сміттєва люстрація". У Києві Чорновола облили зеленкою та запхали в сміттєвий бак

Назвав заяви Піскуна "концентратом маячні".

"Це апофеоз усього найбільш тупого, що я чув про бригаду останнім часом", – заявив воїн.

"Дядя, я думаю, це тобі було б варто з'їздити на війну. Може там би тобі мозок вправили", – сказав військовий Піскуну.

Захисник сказав, що поки триває війна, заборонено називати кількість втрат у підрозділі, але у Генштабі йому дозволили назвати відсоток втрат. За його словами, за місяць щоденних штурмів, загиблі та зниклі безвісти – менше 2% від о/с бригади.

"У нашій бригаді бережуть людей. Цей факт підтверджений цифрами, а не голослівними заявами", – сказав воїн.

Піскун до повномасштабної війни був одним з основних спікерів на телеканалах підозрюваного у державній зраді й сприянні діяльності терористичної організації колишнього народного депутата від "Опозиційної платформи ‒ За життя" Віктора Медведчука, повідомили LIGA.net.

Також він був народним депутатом від Партії регіонів і підтримував експрезидента-втікача Віктора Януковича.

Раніше Маркус повідомив про фейки росіян щодо нібито полоненого бійця 47-ї ОМБр.

Минулого місяця Національна рада з питань телебачення та радіомовлення анулювала ліцензії телеканалам, пов'язаним з Медведчуком, Євгеном Мураєвим і Нестором Шуфричем.

Зараз ви читаєте новину «"Дядя, це тобі треба з'їздити на війну, щоб мозок вправили" – Маркус відповів на фейки колишнього генпрокурора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі