четвер, 15 червня 2017 14:39

Дворічну Єлизавету Грошеву врятує операція на серці

У 2-річної Єлизавети Грошевої діагностували вроджену ваду серця - дефект міжпередсердної перетинки. Ситуація складна тим, що у неї ще й синдром Дауна.

  Лізі Грошевій терміново потрібна операція на серці
Лізі Грошевій терміново потрібна операція на серці

Операцію в інституті Амосова зроблять безкоштовно. Батькам потрібно заплатили 101 874 грн за оклюдер. У матері, Тетяни Горошевої немає таких грошей, бо вона сама виховує доньку.

"Ліза довгоочікувана і бажана для мене дитина. Так вийшло, що народила і виховую я її одна, - розповідає Тетяна. - І, не зважаючи на всі наші біди і проблеми, ми найщасливіші на світі, адже у неї є я, а у мене вона".

У перший місяць після народження у дівчинки лікарі почули шуми в серці. Обстеження кардіолога виявило ваду серця.

Зараз Ліза швидко втомлюється, часто хворіє, не може жити без ліків. Її серце весь час переповнене кров'ю, тому легені та інші органи страждають від браку кисню. Врятувати її може тільки операція на серці, яку необхідно зробити терміново, бо дефект постійно збільшується і навантаження на серце зростає.

Їй не розрізатимуть грудну клітку, а через стегнову артерію введуть оклюдер - пристрій, що закриє отвір на перегородці.

"У Лізи праві відділи серця працюють з великим перевантаженням. Щоб запобігти розвитку важких ускладнень, їй потрібна ця операція, після якої вона швидко відновиться", - говорить Юрій Панічкін, завідувач відділенням Національного інституту серцево-судинної хірургії ім. Миколи Амосова.

  Лізі Грошевій терміново потрібна операція на серці
Лізі Грошевій терміново потрібна операція на серці

Телефон матері (066) 575 18 80

Реквізити для допомоги:

Всеукраїнська благодійна організація "Український фонд допомоги"

Код ЄДРПОУ: 37241402

Поточний рахунок: 26004052718802

МФО: 300711

Банк: ПАТ "Приватбанк" Печерська філія, м. Київ.

Призначення платежу: пожертва на лікування Єлизавети Грошевої

Також допомогти можна відправивши SМS-повідомлення зі словом *DOBRO (ДОБРО)* на короткий номер *3809*. Вартість повідомлення 9 грy з урахуванням податків. Послуга доступна абонентам операторів Київстар, Vodafone, Lifecell.

Зараз ви читаєте новину «Дворічну Єлизавету Грошеву врятує операція на серці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі