понеділок, 17 серпня 2015 15:25

Друзі Кузьми зі сльозами згадують співака в його в день народження

 

Лідеру гурту "Скрябін" Андрію Кузьменку сьогодні виповнилось би 47 років.

Український співак, письменник, телеведучий, продюсер та актор народився 17 серпня 1968-го у Самборі Львівської області. Згодом родина майбутнього співака переїхала до м. Новояворівськ, де Андрій і почав свій творчий шлях. У дитинстві мріяв стати водієм сміттєвоза. Мати була вчителькою музики, Андрій закінчив музичну школу по класу фортепіано. Закінчив факультет стоматології, йому було це нецікаво, однак довчився на прохання батьків.

У 1983 році Кузьма почув по третій програмі польського радіо передачу "Вся ця доля", де прозвучала шотландська група The Exploited, яка захопила його і назавжди змусила полюбити панк-музику. Тоді у нього відкрилося друге дихання і він вирішив поширювати панк серед молоді. Так з'явилася група "Ланцюгова реакція". Для репетицій групи використовувався актовий зал школи, де навчався Кузьма. Але відомим за межами України Андрій Кузьма став із власним гуртом "Скрябін"

Довгий час Кузьменко працював ведучим програм "Шанс" і "Шиканемо" разом зі співачкою Наталею Могилевською. З того часу Андрій бере усі важелі керування проектом "Скрябін" на себе, починає творити зовсім іншу музику, ніж досі. Очевидними стали зміни у його поглядах та ідеях — це стає помітним у його словах на інтерв'ю. В останній рік життя Андрій Кузьменко всіляко допомагав українській армії.

"Біда прийшла звідти, звідки не чекав. Коли я попав у ДТП повертаючись перед Новим роком із зони АТО, Андрій подзвонив мені і перше, що сказав: "Ти дебіл? Не вмієш їздити?" - згадує про Кузьму 39-річний Руслан Горовий друг співака, режисер і письменник. Через місяць, коли Андрій розбився, я зрозумів, що то була наша остання з ним розмова. Не знаю де ти зараз. Чи побачимось ми з тобою чи ні. Наглядай за нами, якщо це можливо. Сьогодні твоя днюха. Купа людей згадує тебе і їм дуже шкода, що тебе нема Андрюха - не стримує сліз чоловік.

 

Нагадаємо, лідер гурту "Скрябін" Андрій Кузьменко загинув у ДТП 2 лютого 2015 року поблизу села Лозуватка у Дніпропетровській області.

Зараз ви читаєте новину «Друзі Кузьми зі сльозами згадують співака в його в день народження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі