четвер, 11 січня 2024 16:07

Дружина підозрюваного у схемах Гринкевича звільнилася з Львівської політехніки

Дружина підозрюваного у схемах Гринкевича звільнилася з Львівської політехніки
Світлана Гринкевич працювала заступницею завідувача кафедри маркетингу і логістики з наукової роботи Львівської політехніки. Фото: hromadske.ua

Дружина львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича, якого підозрюють у масштабних схемах із закупівлями для Збройних сил України, професорка Світлана Гринкевич звільнилася із Національного університету "Львівська політехніка".

Вона працювала заступницею завідувача кафедри маркетингу і логістики. Про це повідомила речниця вишу Наталія Павлишин, пишуть "Суспільне".

Дружина бізнесмена звільнилася за власним бажанням.

"Наказ Nº155-3-10. Звільнити за власним бажанням за ст. 38 КЗпП України Гринкевич Світлану Степанівну з посади професора кафедри маркетингу та логістики з 11.01.2024", - сказано у тексті наказу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колишньому заступнику Резнікова повідомили про нову підозру

Цьому рішенню передувала заява студентів "Львівської політехніки", які анонсували мітинг за звільнення Гринкевич 12 січня.

8 січня видання "Високий замок" повідомило, що дружина бізнесмена написала заяву на відпустку за власний кошт "у зв'язку з сімейними обставинами".

29 грудня Державне бюро розслідувань повідомило про затримання Гринкевича. За словами правоохоронців, той пропонував співробітнику бюро $500 тис. хабаря. Хабар нібито мав посприяти поверненню майна, вилученого у підконтрольних бізнесмену компаній в ході розслідування раніше відкритого провадження.

Кілька місяців тому правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом оборудок із закупівлями одягу та білизни для Збройних сил України. Компанії львівського бізнесмена виграли 23 тендери на постачання Міністерству оборони одягу на суму у понад 1,5 млрд грн.

Слідство встановило, що до виконання оборонних замовлень було залучено підконтрольні бізнесмену підприємства, які раніше займались будівництвом та не мали належних виробничих, складських та інших потужностей для виготовлення та зберігання речового майна для потреб Міноборони. Це призвело до збитків бюджету, за попередніми оцінками на 1,2 млрд грн і, відповідно, зриву постачання, сказали в ДБР.

30 грудня Печерський районний суд міста Києва обрав Гринкевичу запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю 429 млн 440 тис. грн застави.

Міністерство оборони розірвало всі договори з компаніями, які пов'язані з Гринкевичем, заявили у відомстві.

Син бізнесмена - Роман - заявив, що його родина не буде виправдовуватися, бо начебто "нема у чому", і зауважив, що тікати за кордон вони не планують.

Сьогодні ДБР повідомило, що майно родини і компаній львівського бізнесмена арештували.

Зараз ви читаєте новину «Дружина підозрюваного у схемах Гринкевича звільнилася з Львівської політехніки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі