пʼятниця, 29 лютого 2008 10:18

Дружина Буша заявила про важливість боротьби з молодіжними бандами в США

Дружина американського президента Лора Буш заявила про важливість боротьби з молодіжними бандами (gangs) в США і про необхідність державних програм допомоги американській молоді.

"Проблеми молоді й загрози, які створюють банди, входять до числа величезних складнощів, з якими стикаються молоді люди Америки", – заявила Лора Буш у четвер, виступаючи в Портленді (штат Орегон).

Відзначивши важливість роботи з проблемною молоддю, перша леді США навела за приклад діяльність громадської організації "CeaseFire" ("Припинення вогню") в Чикаго, з якою вона ознайомилася ще в 2005 році.

"Організація "CeaseFire" направляє своїх працівників, які часто самі є колишніми членами банд, на вулиці Чикаго, де вони навчають молодих людей, що виросли й виховані на насильстві, стандартам нормальної поведінки", – сказала Лора Буш.

Підкресливши, що ця організація використовує "допомогу дорослих людей і служителів церкви і допомагає членам банд отримати та зберегти законну роботу", дружина глави Білого дому повідомила, що досвід Чиказького "CeaseFire" став настільки успішним, що його зараз починають широко використовувати у себе багато інших міст США.

У прес-службі міністерства юстиції США РИА Новости повідомили, що за даними, що має американський федеральний уряд, у США нараховується приблизно 24 тисячі молодіжних банд, членами яких є близько 760 тисяч молодих людей, які починають вступати в банди головним чином у віці від 12 до 15 років.

Молодіжні банди діють у всіх 50 штатів США, на території 2,9 тисячі адміністративних районів і населених пунктів, а також у всіх американських містах з чисельністю населення понад 250 тисяч осіб.

З 2006 року за ініціативою адміністрації Буша в США діє цільова федеральна програма боротьби з молодіжними бандами, що включає профілактичні заходи, навчання персоналу правоохоронних органів, роз"яснювальну роботу, а також трансляцію в телевізійному ефірі оплачених державою рекламних роликів, що пояснюють молодим людям і їхнім батькам небезпеку таких банд, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Дружина Буша заявила про важливість боротьби з молодіжними бандами в США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі