четвер, 18 серпня 2011 10:26

Дослідники-екстремали на надувному човні плавають в арктичних морях
8

Фото: Фото: orion.treto.ru

Дослідники-екстремали з Іваново (Росія), що відправились в арктичну навколосвітню подорож на надувному тримарані "Русь", уперше в світі перетнули Північне полярне коло на цьому судні та взяли курс на Канаду, повідомив РИА Новости координатор сайту експедиції orion.treto.ru Олексій Скріпов.

Іванівські експедитори 5 серпня уперше в світі перетнули Північну Атлантику та увійшли в зону Північного Льодовитого океану. Останній раз вони поповнювали запаси палива, прісної води й харчів у Гренландському місті Нуук 13 серпня.

"За словами керівника експедиції "Шлях Оріону" Олега Волинкіна, перетин Північного полярного кола та наступний пункт призначенення - останній етап подорожі - Полярна Канада й Полярна Америка. Біля Канади, за твердженням мандрівників, на них чекає найскладніша ділянка шляху, адже там проходять тільки криголами та судна першого класу, а надувний тримаран пройде в цих місцях вперше ", - розповів Скрипов.

За його словами, мандрівників уже перевіряли на міцність шторму в морях і льодові поля Північної Атлантики. Біля берегів Канади іванівські екстремали спостерігали китові хвости й скупчення полярних дельфінів.

У травні з міста Плесо на Волзі іванівці вирушили у фінальний і найдовший етап арктичної навколосвітньої експедиції. Вони пройшли по Волзі до Санкт-Петербурга, а потім через Балтійське та Норвезьке моря обігнули Європу і пройшли через Північну Атлантику.

Іванівці в цій подорожі повинні будуть перетнути два океани - Атлантичний і Північний Льодовитий. На початку шляху вони вже вийшли в Північний Льодовитий океан біля берегів Ісландії та Гренландії. Далі вздовж узбережжя Канади й Аляски експедитори пройдуть до Чукотки, де повинні бути не пізніше кінця жовтня. Експедиція полярних дослідників триватиме 180 днів.


Зараз ви читаєте новину «Дослідники-екстремали на надувному човні плавають в арктичних морях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі