вівторок, 12 травня 2009 08:58

Долар залишиться лідируючою валютою?

Долар залишиться лідируючою валютою?

Глава Федеральної резервної системи (ФРС) США Бен Бернанке встав на захист американського долара.

Відповідаючи на питання після свого виступу на конференції Федерального резервного банку Атланти на острові Джекілл, Бернанке заявив, що, на його думку, долар "збереже свою вартість" і "залишатиметься сильним".

Це пов"язано з тим, що ФРС "дотримується свого завдання забезпечувати цінову стабільність в країні", вказав Бернанке.

Глава ФРС зазначив, що "в осяжному майбутньому" долар збереже роль провідної світової резервної валюти.

Результати проведених над 19 найбільшими американськими банками "стрес-тестів" мають підвищити довіру до банківської системи США, вважає Бернанке.

"Ми сподіваємося і чекаємо, що суспільству і інвесторам додасть спокою той факт, що наші найбільші фінансові інститути були оцінені вичерпним і суворим чином", - сказав Бернанке.

Результати "стрес-тестів", які в основному проводилися силами ФРС, були оприлюднені 7 травня і одразу ж поставлені деякими експертами під сумнів.

За підсумками "стрес-тестів" виявилось, що 10 найбільших банків, включаючи Bank of America, Wells Fargo і Citigroup, потребують збільшення капіталу на загальну суму 75 млрд доларів. Низка аналітиків на Уолл-стріт заявила, що проведена владою експертиза була недостатньо суворою і банки потребують значно більшого залучення нового капіталу.

Ідея "стрес-тестів", що проводяться американською владою, полягає в тому, щоб змоделювати поглиблення рецесії і оцінити відповідні капітальні потреби 19 найбільших банківських холдингових компаній на покриття можливих збитків.

За матеріалами РБК, Корреспондент.net

Зараз ви читаєте новину «Долар залишиться лідируючою валютою?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі