неділя, 22 вересня 2013 17:57

До операції проти бойовиків в Найробі приєдналися ізраїльтяни

До операції проти бойовиків в Найробі приєдналися ізраїльтяни
Фото: AFP

Ізраїльські військовослужбовці приєдналися до операції проти бойовиків, що захопили заручників у торговому центрі в Найробі , повідомляє Agence France -Presse. Бойовики продовжують утримувати близько тридцяти заручників.

Агентство Reuters між тим з посиланням на ізраїльське джерело повідомляє, що ізраїльтяни допомагають кенійцям в якості радників, але не беруть безпосередньої участі в операції проти бойовиків.

За останніми даними, в результаті нападу на торговий центр у кенійської столиці , який частково належить ізраїльським власникам, загинули як мінімум 59 людей , приблизно двісті отримали поранення. Раніше повідомлялося, що в числі загиблих - громадяни Канади та Франції, а також члени сім'ї президента Кенії Ухуру Кеньятти. Крім того, відомо, що загинув ганський поет Кофі Авунор, колишній постпред Гани при ООН.

За даними кенійської влади, чисельність бойовиків - десять- п'ятнадцять чоловік. У неділю, 22 вересня, кенійські військові і поліцейські почали в торговому центрі спецоперацію . Її подробиці невідомі , але в будівлі була чутна інтенсивна перестрілка.

Бойовики - як з'ясувалося згодом, сомалійські ісламісти з угруповання "Аль - Шабаб" - захопили торговий центр в Найробі вдень 21 вересня. Вони пояснили свої дії участю Кенії у військових операціях на території Сомалі, відпустили на свободу знаходилися в торговому центрі мусульман (більшість населення Кенії сповідує християнство), а потім відкрили вогонь по беззбройних людях.

Зараз ви читаєте новину «До операції проти бойовиків в Найробі приєдналися ізраїльтяни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі