четвер, 28 січня 2016 19:27

До кінця березня визначать кількість мобілізованих під час сьомої хвилі

До кінця березня визначать кількість мобілізованих під час сьомої хвилі
Фото: gazeta.zn.ua

Кількість мобілізованих в рамках сьомої хвилі буде остаточно визначено до кінця березня.

Про це заявив начальник Генерального штабу - головнокомандувач Збройних сил України Віктор Муженко, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Сьома хвиля мобілізації передбачатиме значне зростання якості особового складу Збройних сил України. (...) Необхідна кількість мобілізованих буде остаточно визначено до кінця березня цього року", - сказав Муженко, виступаючи перед керівним складом органів військового управління ЗСУ в Житомирі на базі 199-го навчального центру ВДВ.

За його словами, наразі триває процес залучення на військову службу за контрактом значної кількості військовослужбовців, мобілізованих протягом попередніх хвиль. Охочих залишитися на контрактну службу дуже багато, тому очікується, що сьома хвиля буде менш значною за кількістю, ніж попередні.

Муженко також зазначив, що зараз є всі передумови (матеріальні, фінансові, отриманий в ході антитерористичної операції бойовий досвід), щоб підняти боєздатність, в тому числі навчання військових, до такого рівня, який гарантуватиме надійне виконання поставлених завдань оборони України.

Нагадаємо, 21 січня міністр оборони України Степан Полторак заявив, що поки невідомо, чи буде оголошено сьому хвилю мобілізації. Раніше президент Петро Порошенко сказав, що внесе до Верховної Ради проект закону про оголошення мобілізації після відповідного звернення Генштабу.

Зараз ви читаєте новину «До кінця березня визначать кількість мобілізованих під час сьомої хвилі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі