середа, 07 лютого 2007 12:26

До 2012 року Єврокомісія скоротить викиди вуглекислого газу

Сьогодні Єврокомісія запропонує значно зменшити викиди вуглекислого газу за рахунок покращення конструкції нових автомобілів.

Завдяки цьому, вміст вуглекислоти у вихлопі кожної машини до 2012 року повинен скоротитися на 18%, але при цьому "Шкода", "Пежо" або "Фіат" можуть подорожчати.

Пропозиції Єврокомісії направлені на зниження викидів двоокису вуглецю на 25% - з нинішнього середнього показника в 160 грамів на кілометр пробігу для легкових машин до 120 г/км.

Спочатку єврокомісар з питань охорони навколишнього середовища Ставрос Дімас пропонував досягти цього показника цілком за рахунок технологічних новинок, проте він натрапив на негативну реакцію автоіндустрії в Німеччині і свого колеги з промислової політики Гюнтера Ферхойгена.

У результаті цього плановий показник скоректували, але європейських виробників у будь-якому випадку пропонується зобов"язати до 2012 упровадити конструктивні зміни, що зменшують вміст вуглекислоти у вихлопі на 18%, - до 130 г.

Скоротити ж викид автомобілями СО2 передбачається іншими методами: зокрема, розширивши застосування біопалива, а також перейшовши на вдосконалені типи покришок. Крім того, для цього буде потрібно, щоб водії вчасно перемикали швидкості.

Спочатку планувалося зменшити викиди до рівня 120 г/км ще до 2005 року, але пізніше термін змістився на 2012 рік, повідомляє ВВС.

Зараз ви читаєте новину «До 2012 року Єврокомісія скоротить викиди вуглекислого газу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі