вівторок, 10 листопада 2009 09:40

Для паломників у Мекку збудували 30-кілометровий обрядовий маршрут

Для паломників у Мекку збудували 30-кілометровий обрядовий маршрут

У Мецці завершено будівництво понад 60 тунелів та віадуків, які в сезон хаджу цього року прочани вперше використають при переміщенні по обрядовим маршрутам, повідомляє газета "Ер-Ріяд".

Загальна довжина прокладених у гірських районах нових шляхів сполучення перевищує 30 кілометрів. Десять кілометрів будуть використовуватися пішоходами, а інші призначені для автотранспорту. Тунелі оснащені ескалаторами, вентиляційним обладнанням та освітленням з використанням енергозберігаючих світильників, зазначає газета.

За даними саудівської газети "Аль-Ватан", в Мекку для здійснення хаджу цього року, основні заходи якого розпочнуться наприкінці листопада, прибули понад 100 тисяч "гостей Аллаха", які вже відвідали Медину. У "Місті Пророка" для відвідування усипальниці провісника ісламу перебувають зараз понад 200 тисяч прочан.

"Аль-Ватан" зазначає, що, незважаючи на небезпеку зараження вірусом А/H1N1, кількість іноземних прочан у королівстві збільшилася на 18% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Серед мусульман, що здійснюють хадж в даний момент, основну кількість складають індонезійці, нігерійці, індійці, пакистанці і турки.

За матеріалом: NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «Для паломників у Мекку збудували 30-кілометровий обрядовий маршрут». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі