середа, 26 грудня 2012 11:45

Для католиків у Києві на Різдво вели Богослужіння шістьома мовами
13

Фото: Фото: Анатолій БАБАК

Протягом 24 і 25 грудня католики відзначали Різдво Христове. У київському римо-католицькому прокатедральному соборі Святого Олександра у ці дні проходили урочисті Святі Меси різними мовами.

"У ніч із 24 на 25 грудня в нас була нічна Свята Меса пастерів – це зазвичай така служба, де згромаджується цілий приход, – розповідає Gazeta.ua отець Віталій, настоятель храму Святого Олександра. – Так як у Києві є багато різних національностей, то молитва виголошувалася декількома мовами. Центральною звісно була українська, але там ще трохи добавлені молитви іншими. Зокрема польською, російською, англійською, французькою та італійською мовами".

Увечері 25 грудня також відбулася Свята Меса. А відразу після неї  у головному католицькому соборі України виступив столичний гурт "Кана". Він виконав для прихожан різні колядки та інші різдвяні пісні, створюючи святкову атмосферу.

"Різдво Христове завжди святкується по-особливому, бо це радісне родинне свято, – говорить отець Віталій. – Коли вся родина збирається за святковим столом, коли мають можливість один одному скласти побажання, а перед тим ще й перепросити один в одного. Адже напевно за цілий рік були якісь образи абощо. Це найкращий момент, коли проломлюється оплаток (тонка пластинка білого прісного хліба – Gazeta.ua), і це ділення хлібом спонукає до перепрошення".

"Цей обряд є такою щорічною символікою Різдва Христового, коли згромаджуємося власне на урочистому Богослужінні, коли весь приход, уся спільнота разом святкує те, що на землю прийшов Господь, який пізніше вже викупить нас від гріхів наших", – додав настоятель собору.

Зараз ви читаєте новину «Для католиків у Києві на Різдво вели Богослужіння шістьома мовами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі