середа, 31 березня 2010 08:47

Дії лікаря Джексона порівняли з грою в російську рулетку

Дії лікаря Джексона порівняли з грою в російську рулетку

Батько Майкла Джексона подає до суду на лікаря Конрада Мюррея, звинувачуючи його у вбивстві "короля поп-музики".

Кардіолог протягом шести тижнів ввів в організм співака стільки сильнодіючого препарату "Пропофол", що фактично прирік 50-річного виконавця на клінічну смерть. Таким чином дії лікаря рівносильні тяжкому вбивству другого ступеня, заявив адвокат Джо Джексона - Брайан Оксман.

Він вважає поведінку Мюррея більш ризикованою, ніж гру в російську рулетку. Давати "Пропофол" щоночі протягом шести тижнів - це все одно, що стріляти в скроню з пістолета "з шістьма патронами в шестизарядному барабані", зазначив юрист.

За його словами, він сповістив адвокатів кардіолога про намір подати на нього до суду протягом 90 днів.

Закони штату Каліфорнія вимагають вирішувати претензії сторін не пізніше за один рік з моменту смерті людини і повідомляти потенційного відповідача за 90 днів до настання цього терміну.

Позовні заяви до суду зазвичай подаються з метою домогтись грошової компенсації за різного виду збиток. Оксман не уточнив, чи хоче Джо Джексон отримати з лікаря неустойку за смерть сина.

Прокуратура Лос-Анджелеса раніше звинуватила Мюррея в неумисному вбивстві співака 25 червня 2009 року. Лікар на попередньому засіданні суду в Лос-Анджелесі не визнав себе винним.

Кардіолог випущений на свободу під заставу в 75 тисяч доларів і підписку про невиїзд за межі США. Мюррей, за його власними словами, намагався врятувати життя співака і зробив йому закритий масаж серця перед приїздом "швидкої допомоги".

Ескулап запідозрений в тому, що ввів "королю поп-музики", як виявилось, летальну дозу "Пропофолу". Даний сильнодіючий препарат застосовується для введення пацієнтів в стан штучної коми. Для цього потрібний досвідчений анестезіолог.

NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «Дії лікаря Джексона порівняли з грою в російську рулетку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі