середа, 25 жовтня 2023 20:00

Спецтема: Війна Росії проти України

"Держзрадники були у самій верхівці": в СБУ розповіли як виявляють злочинців

"Держзрадники були у самій верхівці": в СБУ розповіли як виявляють злочинців
Служба безпеки України викрила понад 2 тис. державних зрадників з початку повномасштабного вторгнення. Фото: Укрінформ

Робота по державним зрадникам відбувається за допомогою різних заходів, зокрема йдеться і про агентурне проникнення.

Злочинців на початку повномасштабної війни виявили навіть у секретаріаті Кабінету міністрів і в Торгово-промисловій палаті. Це люди, які працювали з секретними документами, а потім передавали їх ворогу. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів Артем Дехтяренко, речник Служби безпеки України.

"Державна зрада - це доволі широка стаття, яка передбачає різні форми роботи на ворога. У нас були викриті зрадники у секретаріаті Кабінету міністрів і в Торгово-промисловій палаті, наприклад. Ще на початку повномасштабної війни. Тобто в даному випадку мова йшла про людей, які працювали з секретними документами. А потім передавали їх ворогу. Варто зазначити, що за статтею "Державна зрада" також проходять окремі корегувальники. Бо вони працюють за завданням ворожих спецслужб" - сказав Дехтяренко.

СБУ використовує цілий комплекс заходів, включаючи і агентурне проникнення, додав речник СБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Держзрадники в секретаріаті Кабміну": кого з агентів Росії вдалося викрити

"Не буду розголошувати методи, які допомагають СБУ викривати зрадників. Щоб і надалі ефективно це робити. Але ми використовуємо цілий комплекс заходів, включаючи і агентурне проникнення. Намагаємося діяти на випередження і не допустити передачі якоїсь чутливої інформації ворогу. Володимир Путін сам є спецслужбістом. Він десятиліттями нашпиговував Україну своїми агентами. Чому люди йшли на таку на співпрацю? Мотивація абсолютно різна. Є ті, що мають ідеологічні мотиви, прихильники "русского мира", є ті, кого змушують – використовуючи різні форми і методи шантажу. Є ті, хто робить це за гроші. Всіх цих російських агентів всередині нашої країни зараз системно вичищає СБУ під керівництвом Василя Малюка", - уточнив Дехтяренко.

Служба безпеки України викрила понад 2 тис. державних зрадників з початку повномасштабного вторгнення. Голова СБУ Василь Малюк виданню The Wall Street Journal раніше розповів, що одним з основних завдань агентів РФ є збір інформації про військові об'єкти, в тому числі військові бази та склади боєприпасів.

Зараз ви читаєте новину «"Держзрадники були у самій верхівці": в СБУ розповіли як виявляють злочинців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі