середа, 21 січня 2009 14:46

Держдума може дозволити голосувати з 16 років

На розгляді в Держдумі знаходяться 15 законопроектів, що стосуються вдосконалення російського виборчого законодавства, повідомив глава комітету палати із конституційного законодавства та держбудівництва Володимир Плігін.

За його словами, зокрема, депутати обговорюють пропозиції, пов"язані зі зміною вікових рамок для осіб, які беруть участь в голосуванні. Пропонується розглянути питання про те, щоб громадяни могли брати участь у виборах з 16-річного віку.

Достатньо часто, відзначив Плігін, обговорюється питання про використання безкоштовного ефірного часу, наданого для передвиборчої агітації.

Парламентарій повідомив, що в даний час Держдума розглядає питання про виключення інституту виборчої застави з чинного законодавства. Він пояснив, що цей законопроект ухвалений в другому читанні, і якщо він буде прийнятий остаточно, то наступні вибори вже проходитимуть з урахуванням прийнятих змін, повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Держдума може дозволити голосувати з 16 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі