четвер, 21 жовтня 2010 09:54

Держава обіцяє платити 30% від вартості нового житла

Держава обіцяє платити 30% від вартості нового житла

У середу, 20 жовтня, Ощадбанк і Фонд сприяння молодіжному житловому будівництву підписали договір про співпрацю у фінансуванні державної програми "Доступне житло" на 2010-2017 роки.

Про це повідомляє "Коммерсант-Украина".

Громадяни, які потребують поліпшення житлових умов, зможуть розраховувати на держпідтримку у вигляді сплати за рахунок коштів фонду первинного внеску в розмірі 30% від вартості квартири, що купується в недобудованих будинках. Ще 70% суми повинні будуть оплатити самі громадяни за рахунок власних коштів і кредиту Ощадбанку.

Загальний розмір програми складе 330 млн грн.

За словами заступника голови правління Ощадбанку Олександра Гришка, кредити будуть видавати на 20 років під 16% річних, комісія за видачу позики складе 1%.

"Заставою може бути як об'єкт іпотеки, так і майно поручителя. Сума кредиту не повинна перевищувати 50% від вартості застави і 70% від вартості об'єкта іпотеки", - розповів банкір.

Стати учасником програми можуть платоспроможні громадяни, які перебувають на квартирному обліку. Вони повинні подати документи до регіональних управлінь фонду; після їх схвалення внести накопичені кошти на рахунок в Ощадбанку і підписати необхідні договори. Потім Фонд сприяння молодіжному житловому будівництву сплатить 30% вартості квартири, після чого буде проведено розрахунок із забудовником.

Нагадаємо, раніше Gazeta.ua повідомляла про рейтинг найдорожчих квартир Києва. Перше місце у ньому посіло помешкання вартістю 14 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Держава обіцяє платити 30% від вартості нового житла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі