четвер, 21 жовтня 2010 08:33

У Цушка знову звалили зростання цін на спекулянтів

У Цушка знову звалили зростання цін на спекулянтів

Заступник міністра економіки Валерій Мунтіян вважає, що уряд повністю контролює ситуацію з цінами на продукти харчування.

Про це він заявив в ефірі 5 каналу.

"Першочерговим завданням уряду є подолання зубожіння населення. Тут треба застосувати увесь комплекс заходів. Якщо говорити про подорожчання продуктів, то потрібно враховувати низку факторів. Потрібно врахувати кліматичні умови. У світі вони змінились, а наша економіка прив'язана до світових ринків. Потрібно врахувати сезонні коливання. У вересні з цінами завжди така ситуація. Тому з цим потрібно навести порядок, поставити на місце спекулянтів, щоб на цьому горі не заробляли на найменш захищених верствах населення. Якщо ці люди порушують закон, порушують рівень рентабельності, то треба робити так, щоб вони цього не робили", - наголосив урядовець.

Мунтіян вважає, що інформація про рівень добробуту серед громадян країн Європи, поширена швейцарським банком Credit Suisse, не відповідає дійсності.

"Рівень добробуту дійсно потрібно підвищити. Але ця інформація не відповідає дійсності. Цей швейцарський банк не цим має займатися. Є Євростат, є наш Держкомстат. Нам треба зосередитись на позитиві. У нас найвищі темпи зростання ВВП, машинобудування. Кращі показники у СНГ. Ми були у свій час на 10 місці у світі за конкурентністю після Китаю та Індії, а сьогодні 79. Однак наш потенціал дозволяє займати найкращі місця не тільки у Європі, але й світі", - додав заступник міністра економіки.

Нагадаємо, що у кінці вересня мінекономіки повідомило, що "споживчі ціни на картоплю перевищуватимуть торішній рівень. Це зумовлюватиметься специфікою виробництва і реалізації картоплі. Переважно картопля реалізується на організованих або стихійних продовольчих ринках селянами, які намагаються ціною картоплі компенсувати для себе інші інфляційні чинники (зростання цін на газ, підвищення житлово-комунальних і транспортних тарифів тощо)."

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У Цушка знову звалили зростання цін на спекулянтів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі