понеділок, 18 жовтня 2010 16:33

Житло економ-класу користується найбільшим попитом на ринку житлової нерухомості

На сьогоднішній день більшість споживачів, готових придбати нове житло, цілком можуть дозволити собі покупку завдяки доступності житло економ-класу.

У період кризи багато змушені були відмовитися від подібного придбання через відсутність іпотеки, загального зниження доходів, невпевненість у завтрашньому дні і тотальну недовіру до забудовників. Сьогодні ж ситуація нормалізувалася. Але на відміну від докризового періоду покупці стали більш обережними у виборі та вимогливими до забудовників.

Тим не менше через обмежену кількість пропозицій на ринку нового житла попит на нього, на жаль, навряд чи може бути повністю задоволений.

Під час кризи виникло таке явище як "відкладений попит" на ринку нерухомості - цей період характеризувався відходом багатьох забудовників з ринку, зупинкою будівництва і як наслідок повною зупинкою продажів. У результаті цього на сьогоднішній день нового житла вистачить лише на 40-50% всіх охочих його придбати.

Надалі при позитивних макроекономічних показниках, стрімко зростаючий попит при обмеженій пропозиції потягне за собою ціни вгору.

Вже зараз ми спостерігаємо поступове зростання цін на нове житло, в першу чергу це стосується малометражних квартир економ-класу, які є найбільш затребувані на ринку нерухомості. До кінця року їхня вартість може вирости на 10-15%.

Компанія "НБК", як столичний оператор ринку нерухомості, пропонує виключно житло економ-класу, яке відповідає всім параметрам житла бізнес-класу. На даний момент ця пропозиція найкраще за співвідношенням ціна-якість серед новобудов.
Зараз ви читаєте новину «Житло економ-класу користується найбільшим попитом на ринку житлової нерухомості». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі