четвер, 26 грудня 2019 15:42

Де і за скільки українці зустрінуть Новий рік: опитування

Де і за скільки українці зустрінуть Новий рік: опитування
61% українців у 2019 році були дуже або переважно щасливими. Найбільше щасливих - на заході країни. Фото: archive.kolo.poltava.ua

На новорічне частування українці готові витратити в середньому майже 1400 грн.

67% українців зустрінуть Новий рік удома, згідно з даними опитування, проведеного фондом "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва та Центром Разумкова.

Ще 16,5% - в гостях, 3% - у громадському закладі чи на публічному святкуванні, 2% - на самоті перед телевізором, 1% - у цікавій подорожі Україною, 1% - за кордоном, 0,5% - в компанії інтернету.

3% опитаних не святкуватимуть, а підуть спати. Ще 6% не вирішили, що робитимуть у новорічну ніч.

Середня сума, яку готові витратити на новорічний стіл, - 1390 грн. Це менше, ніж минулого року - 1752 грн. Водночас 23% опитаних відповіли, що на новорічний стіл не мають грошей.

Загалом 61% українців у 2019-му були дуже або переважно щасливими, як і 2018 року (60%). Найбільше "щасливчиків" виявилося на заході країни - 72%. У центрі їх 58%, на півдні - 65%, на сході - 55%.

Більшість респондентів поділилися досить оптимістичними сподіваннями на 2020 рік: 21% впевнені, що наступний рік обов'язково буде кращим, ніж нинішній, ще 61% на це сподівається, 8% передбачають, що гіршого буде більше. 1% з опитаних упевнені, що наступний рік буде гірший від цього.

В Прип'яті вперше встановили новорічну ялинку з моменту аварії на Чорнобильській АЕС. На її відкриття приїхали колишні жителі міста, які прикрасили дерево новорічними іграшками і своїми фотографіями з дитинства.

Зараз ви читаєте новину «Де і за скільки українці зустрінуть Новий рік: опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі