четвер, 26 жовтня 2023 13:59

Данілов розповів про бійців ЗСУ з паспортами РФ

Данілов розповів про бійців ЗСУ з паспортами РФ
Секретар РНБО Олексій Данілов розповів про батальйон із громадян РФ у складі ЗСУ. Фото: glavcom.ua

У Збройних силах України дійсно є батальйон, який повністю сформований із громадян РФ.

Є багато російських громадян, які воюють на боці України. Про це в ефірі національного телемарафону розповів секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жителі Сибіру воюють в лавах ЗСУ проти Росії

"Дійсно, на нашому боці воює дуже багато представників РФ, російських меншин, які виступають категорично проти режиму Путіна, саме режиму Путіна, і вони допомагають нам у цій боротьбі", - сказав Данілов.

За його словами, найближчим часом з'явиться ще один такий батальйон.

"Я можу сказати, що він існує в лавах ЗСУ. Це зовсім інша річ, це зовсім інша, скажімо так, ситуація", - зазначив Данілов.

Він додав, що поки не можна надати більше інформації, але те, що люди з російськими паспортами воюють у ЗСУ з перших днів війни, "є фактом".

У Збройних силах України сформовано батальйон "Сибір". Він повністю складається з громадян Російської Федерації, повідомило видання Bloomberg. Там служать десятки росіян і представників етнічних меншин РФ, які приїхали в Україну, щоб вступити до лав української армії.

Перед підписанням контракту громадяни РФ проходять ретельну перевірку, яка може тривати до року.

Зараз ви читаєте новину «Данілов розповів про бійців ЗСУ з паспортами РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі