середа, 26 червня 2019 14:35

Далі Європа може взагалі зняти всі економічні санкції РФ - експерт

Далі Європа може взагалі зняти всі економічні санкції РФ - експерт
На голосуванні проросійську резолюцію підтримали 118 членів ПАРЄ, 62 - були проти, 10 - утримались. Зокрема за повернення РФ голосували Франція, Німеччина, Італія, Іспанія, Туреччина. Україну ж підтримували Грузія, Польщі, Велика Британія та країни Балтії. Фото: dt.ua

Треба формувати агресивнішу й україноцентриську міжнародну політику.

Про це в коментарі для Gazeta.ua говорить експерт із міжнародних відносин Сергій Таран.

"Україну дружньо сприймають наші європейські партнери. Змінилося лише те, що зовнішня політика після обрання нової влади стала слабша. Партнерські відносини з країнами Європи залишилися. Але маємо покращувати ефективність зовнішньої політики. Ніхто не дбатиме про наші інтереси, окрім нас", - наголошує він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ми склали зброю, тож Європа вирішила миритися з РФ – Портников про повернення Росії в ПАРЄ

Щоразу, коли міжнародні організації голосували за важливі для України проекти, Порошенко зустрічався з лідерами країн Заходу, нагадує експерт.

"Перед засіданням ПАРЄ Зеленський теж зустрічався з Меркель, Макроном. Але як бачимо, ці зустрічі не покращили позиції нашої делегації в Раді Європи. Володимирові Зеленському варто було б сумлінніше працювати на міжнародній арені. Україну потребує сильної зовнішньої політики", - говорить Сергій Таран.

Відсутність права голосу делегації РФ у ПАРЄ свідчила, що світ визнає російські злочини проти України, пояснює він.

"Зараз це нівелюється. Після повернення делегації РФ у ПАРЄ є ризик, що таким чином Захід легітимізує агресію Кремля проти України. Це означає, що можуть послабити чи взагалі зняти санкційний тиск", - додає Таран.

Парламентська асамблея Ради Європи 25 червня ухвалили резолюцію, що ускладнює процедуру накладання санкцій. Це означає, що Росія зможе повернутися до складу організації без виконання поставлених перед нею умов. Нова резолюція обмежила право установи позбавляти делегації-учасники права голосу, як було зроблено з РФ.

Зараз ви читаєте новину «Далі Європа може взагалі зняти всі економічні санкції РФ - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі