субота, 27 червня 2020 03:17

Далекобійники дали відповідь на висловлювання Зеленського

Далекобійники дали відповідь на висловлювання Зеленського
Далекобійники вважають образливими слова Зеленського. Фото: Reuters

В Асоціації міжнародних автомобільних перевізників України заявили, що слова президента Володимира Зеленського про далекобійників є образливими.

Про це заявив президент Асоціації Леонід Костюченко, передають Українські новини.

"Звісно, неприємно чути образливі слова на адресу людей, які у важкий для економіки країни час роблять все можливе для забезпечення господарського комплексу і населення всіма необхідними товарами. В умовах пандемії водії проявили героїзм, не побоюся цього слова! У зовнішньоекономічній діяльності автомобілі - напевно, єдиний вид транспорту, який на той час об'єднував нашу державу із зарубіжними країнами, доставляючи експортно-імпортні вантажі. Але майже 1,5 млн водіїв комерційного вантажного транспорту отримали "подяку" від президента ... " - зазначив Костюченко.

Він повідомив, що члени АсМАП не сприймають слова Зеленського на свій рахунок. Це пояснюється тим, що більша частина транспортних компаній проходять зважування в обов'язковому порядку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У лікарнях "Укрзалізниці" відмовляються тестувати медиків: Глава ЦОЗ Белінська підтвердила - тести навіть не закуповували

Президент асоціації наголосив на тому, що наразі влада декларує посилення різних видів контролю. За його словами, це мало впливає на покращення якості роботи водіїв і в найменшій мірі забезпечує виконання нормативно-правових актів та призводить до відтоку професійних водіїв з України в країни Європи.

"Тому до чинної влади виникає багато питань: чому не оформляються результати, як це передбачено нормативними актами, і водіям не видаються відповідні довідки, які б унеможливили повторні зважування; чому, наприклад, в Угорщині ваги показують норму, а при в'їзді в Україну - на тонну більше; ... чому нинішня влада не поспішає законодавчо регулювати питання про несення відповідальності відправника за результати перевантаження?.. І список питань можна продовжувати", - констатував Костюченко.

Президент Володимир Зеленський пригрозив далекобійникам, які перевантаженими автомобілями руйнують нові дороги. Він знайшов групу у Viber ГВК "Весовой контроль" у якій далекобійники обговорюють, як уникнути зважування машин і запостив туди власне відеозвернення.

Зараз ви читаєте новину «Далекобійники дали відповідь на висловлювання Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі