четвер, 10 грудня 2009 11:35

Далай Лама вважає, що Обамі зарано давати премію Нобеля

Далай Лама вважає, що Обамі зарано давати премію Нобеля

Духовний лідер Тибету Далай Лама переконаний у передчасності Нобелівської премії для Барака Обами. Він також застеріг американського президента від надмірного покладання на своїх радників, повідомляє Sky News.

Коментуючи це нагородження, Далай Лама заявив, якщо бути реалістом, це нагородження сталось "дещо зашвидко". Проте він переконаний, що Обама - людина, котра цього достойна. Водночас він висловив думку, що завдячуючи своїм радникам, деякі політичні рішення президента були катастрофою.

Деякі коментатори навіть жартують, що він отримав премію лише за те, що "не є Джорджем Бушем".

Обама зараз перебуває в столиці Норвегії Осло, очікуючи на нагородження Нобелівською премією, якої він був так суперечливо удостоєний в перший рік свого президентства.

Далай Лама збирається зустрітись з Обамою впродовж наступних декількох місяців.

На кліматичний самміт в Копенгагені тибетський лідер дивиться з оптимізмом, сподіваючись, що він призведе до чогось позитивного, що допомогло б впоратись зі світовою зміною клімату.

Не зважаючи на світові проблеми, він ніколи не впадає в депресію і закликає все людство бути оптимістами.

Далай Лама переконаний, "якщо ви бачите, що в реальності є якась можливість, то потрібно лише докласти якісь зусилля. Проте вам бракує ентузіазму - це катастрофа".

Далай Лама був нагороджений Нобелівською премією 20 років тому за мирне протистояння китайському пануванню в Тибеті.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Далай Лама вважає, що Обамі зарано давати премію Нобеля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі