субота, 17 лютого 2024 03:25

Що робити, якщо під час роботи пральної машинки вимкнули світло: поради, які вбережуть техніку

Що робити, якщо під час роботи пральної машинки вимкнули світло: поради, які вбережуть техніку
Вимкнення світла під час прання - це неприємна ситуація, яка може статися з кожним. Фото: колаж УНІАН

Вимкнення світла під час прання - це неприємна ситуація, яка може статися з кожним.

Особливо актуальним питання стає для громадян України, які внаслідок російських обстрілів можуть залишитися без світла у будь-який момент. Gazeta.ua розповість, що робити у подібній ситуації і зберегти ваше прання.

Що робити, якщо вимкнули світло під час прання

Коли світло раптово вимикається під час роботи пральної машини, перше, що потрібно зробити, це негайно вийняти шнур із розетки. Таким чином, під час відновлення електричного живлення пральна машина не вийде з ладу.

Після відновлення електрики, під'єднайте пральну машину до мережі та запустіть програму полоскання і віджимання. Після завершення циклу прання, прилад автоматично вимкнеться.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як легко випрати велику ковдру чи покривало вдома - корисні поради

Чи потрібно зливати воду з пральної машини

Якщо одяг залишити у воді на тривалий час, він може зіпсуватися, деформуватися та набути неприємного запаху. Тому, якщо ви не знаєте, коли повернеться електрика, найкраще зливати воду з пральної машини, щоб уникнути подібних проблем.

Для цього необхідно відключити пральну машину від мережі, знайти трубу поруч із фільтром, зняти заглушку й опустити трубу у велику ємність для зливу води.

Що робити, якщо дверцята пральної машини заблоковано

Якщо дверцята пральної машини заблоковані, не варто панікувати.

Для аварійного відкриття дверей існує спеціальний трос, який є в більшості сучасних моделей пральних машин.

Не забувайте, що важливо бути готовими до таких ситуацій, особливо в умовах, коли електропостачання може бути нестабільним. Дотримуйтесь цих порад, щоб зберегти своє прання та уникнути проблем, пов'язаних із вимкненням світла під час прання.

Якщо пральна машинка приносить вам щоразу неприємності через сморід і появу плісняви, є одна хитрість, щоб назавжди забути про це.

Популярна американська блогерка Мінді МакНайт запевняє, що її лайфхак допомагає уникнути неприємних запахів.

Корисною порадою жінка поділилася на своїй сторінці у TikTok. Вона розповіла, що знайшла приховану кнопку на пральній машинці.

Зараз ви читаєте новину «Що робити, якщо під час роботи пральної машинки вимкнули світло: поради, які вбережуть техніку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі