четвер, 14 квітня 2022 12:05

Спецтема: Війна Росії проти України

Чоловіків призовного віку хочуть "бронювати" для відбудови України

Чоловіків призовного віку хочуть "бронювати" для відбудови України
Насамперед відновлюватимуть транспортне сполучення та ремонтуватимуть будівлі, які можна відремонтувати. Фото: ДСНС

Постраждалі внаслідок воєнних дій українські міста можна відбудувати впродовж двох років.

Для цього чоловіків призовного віку, яких необхідно залучати для будівництва, "бронюватимуть" за прикладом того, як це відбувається із водіями вантажівок, не виключає міністр інфраструктури Олександр Кубраков, передає "НВ".

"Цивільні об'єкти, житлові будинки, усе повністю можна побудувати. Якщо є відповідне фінансування, проєктні команди, які працюють над цим. І немає бюрократії. Думаю, що точно для частини якихось людей буде бронювання. Так само як із водіями вантажівок у логістичних компаніях. У перші дні війни вони зіткнулися з проблемою, що є вантажівки та мережі супермаркетів, яким потрібні продукти, але нема водіїв. Зараз питання вирішили. Бронюємо якусь частину людей саме під такі задачі", - пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тюрма за неповернення чоловіків із-за кордону під час війни: "слуги" прокоментували законопроєкт

Говорячи про черговість відбудови інфраструктури Кубраков зазначив, що насамперед відновлюватимуть транспортне сполучення та ремонтуватимуть будівлі, які можна відремонтувати. На заміну вікон, дверей, ремонт дахів тощо з резервного фонду держбюджету виділили 1 млрд грн.

"Далі – відбудова повністю зруйнованого житла. Це теж розділяється на два етапи: тимчасове житло, яке, я сподіваюся, ми досить швидко побачимо, і якісне нормальне житло. Наші люди не повернуться, якщо це буде щось незрозуміле. А далі в залежності від ситуації", - зазначив міністр.

Економічні збитки України від повномашстабної російської агресії на кінець березня перевищили $565 млрд. Саме тому Україна, попри всі перешкоди, домагатиметься стягнення з агресора компенсаційних виплат. Як за судовими рішеннями, так і за рахунок передачі нашій державі заморожених активів РФ.

Зараз ви читаєте новину «Чоловіків призовного віку хочуть "бронювати" для відбудови України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі