пʼятниця, 08 лютого 2008 13:16

Чоловік Беназір Бхутто не згоден з висновками Скотланд-Ярду

 Партія пакистанського народу (ППН), яку до своєї загибелі очолювала популярний опозиційний лідер Беназір Бхутто, не згодна з висновками доповіді про причини кончини екс-прем"єра Пакистану, представленого у п"ятницю британськими слідчими пакистанському уряду і родичам Бхутто, повідомляє агентство Франс Прес з посиланням на представника ПНН.

У доповіді головною причиною загибелі екс-прем"єра називаються не постріли, а вибух бомби.

"Партія як і раніше вивчає доповідь Скотланд-Ярду, але дуже складно погодитися з висновками про причини смерті", - заявила високопоставлена співробітниця ППН Шеррі Рехман.

"Ми вважаємо, що вона була застрелена вбивцею", - додала вона.

Рехман, яка добре знала убитого екс-прем"єра, раніше розповідала журналістам, що була однією з тих, хто обмивав її тіло і на власні очі бачила кульове поранення.

За даними британської газети Times, слідчі встановили, що причиною загибелі Бхутто було отримане при вибуху поранення в голову і що обстріл машини екс-прем"єра і вибух бомби були проведені однією людиною. Раніше представники уряду Пакистану стверджували, що злочинців було двоє.

Британські ЗМІ також відзначають, що неясно, яким чином слідчі Скотланд-Ярду прийшли до висновків про причини смерті Бхутто. Екс-прем"єр була похована без проведення розтину, а місце вбивства було негайно розчищене, через що слідчі, можливо, позбулися важливих доказів.

Раніше чоловік Беназір Бхутто Асіф Алі Зардарі висловлював незгоду з висновками МВС Пакистану про причини її смерті, звинувативши владу в некомпетентності. За офіційною версією, лідер Пакистанської народної партії загинула, ударившись під час вибуху об ручку на люку її броньованої машини, коли виглянула через нього, щоб привітати прихильників. За заявою представників правоохоронних органів Пакистану, терорист-смертник, що вистрілив у екс-президента тричі, промахнувся, після чого підірвав себе. Лікарі лікарні, куди доставили Бхутто з важким пораненням голови, не виявили на її тілі кульових поранень. На думку Асифа Алі Зардарі, його дружину спочатку застрелили, а потім підірвали, повідомляє РІА Новости

Зараз ви читаєте новину «Чоловік Беназір Бхутто не згоден з висновками Скотланд-Ярду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі