неділя, 09 липня 2023 09:12

Спецтема: Війна Росії проти України

ЦНС: крадене українське зерно Росія продає у Китай

ЦНС: крадене українське зерно Росія продає у Китай
За допомогою нових систем зерно окупанти зможуть продавати до КНР. Фото: Pexels

Росія налагоджує експорт краденого українського зерна до Китаю.

Для цього використовують автоматизовані системи, передає Центр національного спротиву.

"На підконтрольних окупантам підприємствах з виробництва, перероблювання та зберігання сільськогосподарської продукції (особливо зернових) здійснюється впровадження автоматизованих систем Федеральної служби ветеринарного та фітосанітарного нагляду (відомої як Россельхознадзор). Пакет програм включає підсистеми "Аргус", "Цербер", "Меркурій" (ветеринарний контроль), "Веста" (фітосанітарний). Дані програмні засоби призначені для автоматизації процесу збору та аналізу інформації про сільськогосподарські товари, що будуть експортуватись за межі країн-членів Євразійського союзу", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія заблокувала "зерновий коридор"

В умовах санкцій ключовим експортером для Росії залишається Китай.

"На даний час Росія активно вивозить викрадені зернові з тимчасово окупованих територій України в Сирію та Туреччину під виглядом власного врожаю. Запровадження даних програм дозволить їй розширити географію експорту награбованого, зокрема до Китаю", – додали у ЦНС.

22 липня 2022 року Україна підписала договір із Туреччиною та ООН щодо розблокування українських портів для вивезення зерна. Другий договір Туреччина та ООН підписали з Росією.

Від початку дії "зернової угоди" Росія постійно погрожує вийти з неї. Утім, 17 травня стало відомо, що зернову угоду продовжили на 60 днів – до 18 липня.

Зараз ви читаєте новину «ЦНС: крадене українське зерно Росія продає у Китай». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі