четвер, 08 травня 2008 11:39

Чилійський вулкан Чайтен вивергатиме дим і попіл протягом кількох місяців - експерти

Не так скоро, як сподівалися, зможуть повернутися додому чилійці, які жили неподалік вулкана Чайтен. Він не прокидався багато століть, а ось тепер вивергає у повітря дим та попіл і кидається розпеченим камінням.

Експерти рекомендують евакуйованим жителям сусідніх населених пунктів поки утриматися від повернення. А ті, навпаки, налаштовані якомога швидше приїхати до рідних домівок.

Каміло Відал, підполковник: "Найбільше хвилюються люди, евакуйовані до Пуерто-Монтта. Особливо після повідомлень мас-медіа вони непокояться про своїх домашніх тварин, яких залишили вдома. Тому, будь ласка, зберігайте спокій: ми робимо для них усе можливе".

Через несподівану активізацію вогняної гори заввишки тисячу метрів евакуювали жителів населених пунктів, розташованих в радіусі п"ятдесяти кілометрів від вулкану. Серед них і 4,5 тисячі жителів містечка Чайтен. Люди виїжджали поспіхом, покидаючи скарб і тварин. Вони розраховували, що повернуться незабаром. Тепер з"ясувалося, що евакуація триватиме не менше місяця. До зони лиха відрядили ветеринарів та військових, які опікуються голодними та наляканими тваринами, повідомляє ICTV.

Зараз ви читаєте новину «Чилійський вулкан Чайтен вивергатиме дим і попіл протягом кількох місяців - експерти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі