вівторок, 20 вересня 2022 05:05

Церковне свято 20 вересня - сьогодні готуються до великої події

Церковне свято 20 вересня - сьогодні готуються до великої події
Согодні готуються до Різдва Богородиці. Фото: facebook.com/Orthodox.in.Ukraine

20 вересня православні віряни відзначають Передсвято Різдва Пресвятої Богородиці. Сьогодні у церкві готуються до одного із 12 великих християнських свят - народження Діви Марії, матері Ісуса Христа.

Діва Марія вважається покровителькою сім'ї. Тому сьогодні та завтра варто приділити більше уваги родині, менше сперечатися. Господині ж готують святкові страви. Чим багатшим буде стіл на Різдво Богородиці, тим краще.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: День янгола 20 вересня - як душевно привітати іменинників

Також ці дні у церкві проводять богослужіння. Прихожани моляться Богоматері. Просять зазвичай про сім'ю. Вважають, що саме в ці дні Вона почує усі молитви та виконає прохання.

Вчора православні віряни відзначали Михайлове чудо. Це одне з великих свят в церковному календарі. Його щороку відзначають 19 вересня. Присвячене архенгелу Михаїлу.

У Біблії його називають архистратигом і шанують як верховного командувача Божого війська. Також Михаїла вважають патроном воїнів та захисником померлих, оскільки, згідно з переказами, саме він переніс на небеса душі Богородиці і пророка Авраама.

Зараз ви читаєте новину «Церковне свято 20 вересня - сьогодні готуються до великої події». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі