неділя, 19 вересня 2021 05:00

Сьогодні відзначають Михайлове чудо - християни просять зцілення

Сьогодні відзначають Михайлове чудо -  християни просять зцілення
19 вересня православні віряни відзначають Михайлове чудо. Фото: ranok.ictv.ua

Сьогодні православні віряни відзначають Михайлове чудо. Це одне з великих свят в церковному календарі. Його щороку відзначають 19 вересня. Присвячене архенгелу Михаїлу.

У Біблії його називають архистратигом і шанують як верховного командувача Божого війська. Також Михаїла вважають патроном воїнів та захисником померлих, оскільки, згідно з переказами, саме він переніс на небеса душі Богородиці і пророка Авраама.

19 вересня, в IV ст, мешканцю Ієраполя уві сні явився архангел Михаїл. Він сказав, що якщо німа дочка цього чоловіка вип`є води з джерела неподалік – вона зможе говорити. Так і сталося, й після дивовижного зцілення вся сім`я хрестилася, новина поширилася по християнському світу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сьогодні вшановують відому ікону

Після цього до Михайла почали звертатися з молитвами про зцілення від важких хвороб. Його іменем дуже часто називають різні джерела, які володіють цілющими властивостями.

Сьогодні, 19 вересня, День янгола відзначають власники восьми чоловічих імен: Андрій, Архип, Давид, Денис, Іван, Кирило, Макар, Михайло. Gazeta.ua пропонує не ігнорувати подію та привітати причетних до свята. Для цього можна обрати яскаві листівки та душевні вітання.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні відзначають Михайлове чудо - християни просять зцілення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі