пʼятниця, 01 січня 2016 11:30

Через терористичну загрозу у Європі евакуйовували вокзали і відмовлялися від феєрверків

Через терористичну загрозу у Європі евакуйовували вокзали і відмовлялися від феєрверків

Світ зустрічав Новий рік із підвищеними заходами безпеки

Через терористичну загрозу мер Брюсселя Іван Мейєр ухвалив рішення відмінити новорічні святкування та феєрверки у центрі міста. У Брюсселі влада повідомила про затримання трьох осіб, яких підозрюють у плануванні терактів на Новий рік у столиці Бельгії.

Французька влада скасувала всі офіційні урочистості та феєрверк. У Новорічну ніч на чергування вийшло 60 тисяч поліцейських. Президент Франції Франсуа Олланд попередив громадян країни, яка постраждала у терактах 13 листопада у Парижі, що "загроза, як і раніше існує, і ми повинні перешкодити атакам".

Поліція німецького Мюнхена звернулася до людей з проханням триматися подалі від залізничних станцій з пожвавленим рухом через ймовірність теракту за годину до 1 січня. Через оголошення антитерористичної тривоги у Мюнхені на кілька годин евакуювали два залізничні вокзали. Про це повідомляє німецька газета Sueddeutsche Zeitung.

В американському штаті Нью-Йорк у новорічну ніч заарештували чоловіка, який планував убивства під час святкування Нового року в барі міста Рочестер. У такий спосіб хотів довести, що гідний вступити до лав екстремістського угруповання "Ісламська держава".

Зараз ви читаєте новину «Через терористичну загрозу у Європі евакуйовували вокзали і відмовлялися від феєрверків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі