середа, 20 лютого 2013 10:54

Через ліквідацію БТІ українці переплачують нотаріусам

Через ліквідацію БТІ українці переплачують нотаріусам
Фото: www.ua.all.biz

Ліквідація БТІ дозволила нотаріусам добре запрацювати через загальної плутанини. Ті нотаріуси, хто вже розібрався в нових правилах, стали брати за свої послуги в п'ять разів більше.

Ліквідація БТІ призвела до затишшя на майновому ринку та створила людські черги в нових структурах - органах державної реєстрації прав, повідомляє  ТСН.

Більшість нотаріусів, які повинні були спростити всі виснажливі процедури, не беруться оформлювати все самостійно, а послуги фахівців, які вміють це робити, подорожчали принаймні в 5 разів.

Нагадаємо, нова реформа скасувала повноваження БТІ і створила єдину систему реєстрації всіх майнових прав. Однак замість того, щоб все спростити, поки що навпаки все заплутала.

"Це найкраще, що придумала Україна, але впроваджена реформа абсолютно поганоа. Той персонал, який бере на реєстрацію об'єкти, не пояснює людям, що вам не вдасться зареєструвати зараз. Людина відстоявши чергу, заплативши 250 грн, здавши документи, через 145 днів отримає відмову, тому що не вистачає документів ", - пояснила директор консультативного центру нерухомості Наталія Наумець.

Багато нотаріусів досі плутаються, як правильно оформляти нові угоди, спадок, продаж або купівлю майна, і за справу не беруться. Тому на ринку затишшя, а люди повинні самі вистоювати черги і розбиратися в переліку документів.

У той же час саме нотаріуси отримали сьогодні всі повноваження, щоб спростити життя людям. Приватному нотаріусу, який зробить все за клієнта, доведеться заплатити замість колишніх 500 грн - мінімум 1500, а в Києві - від 2 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Через ліквідацію БТІ українці переплачують нотаріусам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

31

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі