вівторок, 28 жовтня 2008 11:00

Центробанк Європи може знизити відсоткову ставку

Центробанк Європи може знизити відсоткову ставку

"Європейський центральний банк може знову знизити відсоткову ставку на наступному зібранні 6 листопада", - повідомив у понеділок президент ЄЦБ Жан-Клод Тріше.

"Нові дані, схоже, вказують на подальше зниження ризику росту інфляції в середньо строковий період.

ЄЦБ знизив ставку на 50 базисних пунктів разом з іншими центральними банками 8 жовтня, та економісти вже спрогнозували подальше зниження до кінця цього року.

Як повідомляє Тріше, уповільнення економічного росту зменшить побоювання щодо інфляції, проте наголосив, що ЄЦБ знизив би теперішню ставку 3.75 % ще, якби був переконаний, що інфляція в перспективі виправдає це.

"Беручи до уваги нещодавнє зниження цін на споживчі товари разом зі значним спадом попиту, ризик підвищення цінової стабільності зменшився" - додає він.

"Будь-яка валютна політика, що може бути затвердженою на нашому наступному зібранні, повинна давати нам можливість заявити 320 мільйонам наших громадян: "Ви можете бути впевненими. Ми піднімемо цінову стабільність до обіцяного рівня, близько 2%." - говорить Тріше.

Запропоновані європейські міжбанківські ставки з операцій на термін збільшилися і, як повідомили аналітики, зараз ведеться запекла боротьба за зниження ставки на наступні 50 базисних пунктів.

"Це ясно вказує на те, що після зборів управлінської ради ЄЦБ минулого четверга рада вирішила проводити політику зниження ставки 6 листопада, - інформує експерт Barclays Capital, - Головне питання в тому, яких обсягів сягнуть ці заходи... будемо здивовані, якщо ЄЦБ не підтримає теперішні очікування ринку, тобто знизить ставку на 50 базисних пунктів 6-го листопада," повідомляє Financial Times.

Зараз ви читаєте новину «Центробанк Європи може знизити відсоткову ставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі