вівторок, 14 червня 2011 16:10

Чехи з американцями взялись допомагати просувати туризм у Бахчисараї
33

Фото: Фото: Наталія Чубенко

10 та 11 червня у місті Бахчисарай відкрили туристично-інформаційний центр, що має на меті розвиток кримського туризму. Відкриття центру відбулося за сприяння посольства Чехії в Україні та американської організації міжнародного розвитку USAID ЛІНК. Розробка проекту здійснювалася при безпосередній підтримці районної державної адміністрації Бахчисараю і районної ради Бахчисараю.

На відкритті центру були присутні заступник міністра іноземних справ Чехії Їржі Шнайдер, народний депутат України Мустафа Джемільов та інші почесні гості.

"Я сам люблю мандрувати і завжди хотів допомогти подорожувати іншим людям. Я впевнений, що заснування центру стало знаковою подією для міста і допоможе розвинути туризм у Бахчисараї", - сказав Джефрі Луббі, директор кримського офісу Проекту USAID ЛІНК.

Для гостей відкриття був організований огляд визначних місць Бахчисараю, огляд макету Бахчисарая. Учасники також прогулялися старою частиною міста від вулиці Севастопольської до Ханського палацу, що нині є національною святинею кримськотатарського народу. Наступного дня гості презентації отримали фарбу, пензлі і трафарети. У супроводі волонтерів маркували один із нових туристичних маршрутів.

Відкриття туристично-інформаційного центру є першим кроком до реалізації Стратегії стійкого розвитку району Бахчисараю на період до 2017 року, затвердженої на сесії районної ради в грудні 2009 року. Тоді Бахчисарай урядовці назвали "туристичною столицею Криму" і визначили туризм як пріоритетну галузь регіону.

"Туризм зараз надзвичайно необхідний для Криму. Якщо обрати правильний напрямок його розвитку, ми рухатимемося вперед і нарешті відірвемося від застарілих стандартів, що панували в СРСР", - зазначив Джемільов.

Бахчисарай розташований у центральній частині Криму. В минулому - столиця кримського ханства. Назва міста перекладається з кримськотатарської мови як "сад-палац". Найвідомішою пам'яткою історії та архітектури міста є Ханський Палац. Він був збудований як родова резиденція династії Ґіреїв - правителів Кримського ханства. Ханський палац є єдиним у світі зразком кримськотатарської палацової архітектури. Поблизу міста розташований Свято-Успенський чоловічий монастир і середньовічна фортеця Чуфут-Кале.

Зараз ви читаєте новину «Чехи з американцями взялись допомагати просувати туризм у Бахчисараї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі