субота, 17 липня 2021 10:16

Частину країни накриють небезпечні зливи

Вихідними окремі локальні дощі та грози очікуються практично повсюди, окрім південної частини України.

Можливі короткі, але сильні й небезпечні зливи, повідомляє синоптикиня Наталка Діденко у Facebook. На наступному тижні дощів явно побільшає.

"Східний антициклон тривалий час тримає Україну у полоні спеки та не дає свіжішому повітрю прорватися", - йдеться у повідомленні.

Автор: facebook.com/tala.didenko
 

Спека 17-18 липня ще втримається. Сьогодні температура повітря протягом дня у більшості областей буде у межах +30...35°C. У понеділок відчутне послаблення спеки прорветься в західні області. Найдовше пектиме на сході та півдні, проте й туди наступного тижня дійде свіжіше повітря.

Автор: facebook.com/tala.didenko
 

У Києві 17-18 липня буде спекотно: +32...34°C. Можливі окремі локальні дощі по районах та околицях. У понеділок столиця відчує перші ознаки зміни повітряних мас, вдень передбачається +28...30°C. А у вівторок прийде послаблення спеки до +25...28°C.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пекельна спека в Україні побила 70-річний рекорд

В американському штаті Каліфорнія в парку Долина Смерті зафіксували одну з найвищих температур на планеті. Стовпчик термометра 11 липня досягнув +54°C. Температура асфальту в парку водночас становила +81,1°C. Її зафіксував один із рейнджерів.

Зараз ви читаєте новину «Частину країни накриють небезпечні зливи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі