вівторок, 26 липня 2022 15:00

Частину країни заливатиме, в інших регіонах – спека до +31°С

Частину країни заливатиме, в інших регіонах – спека до +31°С
Буде багато сонця і красивих білих купчастих хмар. Фото: pixabay.com

Середа в Україні продемонструє синоптичну строкатість. Найспекотнішими областями стануть Одеська й Миколаївська, там буде до +29...32°С.

Найхолоднішими будуть 27 липня Рівненщина, Житомирщина й Карпати. Завтра вдень там повітря прогріється лише до +20...24°С, а на високогір'ї буде в межах +14....19°С, повідомила синоптикиня Наталка Діденко у Facebook.

"Вітер обіцяє бути слабким, максимум десь помірним, північно-західного напрямку. Дощі з грозами пройдуть місцями в північній частині України, на заході й зачеплять окремі райони Харківщини. Більша частина території належатиме сухій погоді анициклонального характеру. Буде багато сонця і красивих білих купчастих хмар", – ідеться в повідомленні.

А загалом в Україні максимальна температура повітря становитиме завтра +25...30°С.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Частину України охоплять дощі: де пройдуть найбільші

У Києві 27 липня впродовж дня стовпчики термометрів піднімуться до +28...29°С. Суттєвих опадів завтра в столиці не буде.

"У четвер у Києві можливий невеликий дощ, на кілька градусів стане свіжіше, потім температура підвищиться. У неділю-понеділок знову стане свіжіше, буде легше дихати", – додала синоптикиня.

Цього літа в Україні очікуються аномально високі температури. Особливо спекотно буде в західних областях. У серпні температура повітря може відповідати кліматичній нормі, характерній для цього місяця.

Зараз ви читаєте новину «Частину країни заливатиме, в інших регіонах – спека до +31°С». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі