вівторок, 03 червня 2008 13:53

Буш виступає за продовження податкових послаблень в США до 2010 року

Президент США Джордж Буш виступив за те, щоб прийняті при ньому поправки, котрі передбачають зниження у США податкового тягаря, були продовжені до 2010 р. На думку глави Білого дому, підвищення податків негативним чином позначиться на і без того ослабленій американській економіці, повідомляє РБК-Україна з посиланням на агентство Associated Press.

Заява Буша була приурочена до п"ятирічної річниці підписання акту про полегшення податкового тягаря, згідно з яким у США було знижено податки на зростання капіталу і дивіденди.

На думку експертів, заява президента була спрямована не стільки до законодавців, скільки до виборців. Конгрес, де більшість місць зараз належать Демократичній партії, не виявив великої цікавості до продовження податкових послаблень, введених при Буші.

Водночас обидва претенденти на місце кандидата на президентські вибори від Демократичної партії - Хілларі Клінтон і Барак Обама - вже висловилися за необхідність збільшення прибуткового податку для найбагатших американців. Очікується, що Республіканська партія використовуватиме цю тему у подальшій президентській кампанії.

Нагадаємо, що в рамках стимулювання економіки, яка зараз знаходиться в рецесії, адміністрація президента США Джорджа Буша у січні поточного року погодила з лідерами конгресу масштабний пакет заходів зі стимулювання американської економіки.

В рамках цих заходів будуть введені податкові послаблення для громадян - передбачається, що 117 мільйонів американців отримають від держави як компенсацію за переплачені податки. Розмір виплат становитиме 600 доларів для необтяжених сім"єю громадян.

Пари, що офіційно зареєстрували шлюб, отримають до 1200 доларів, а сім"ї, що мають дітей, отримають по 300 доларів на кожну дитину. Прогнозується, що ця ініціатива повинна зміцнити становище середнього класу і тих, хто хоче піднятися до рівня середнього класу.

Загальна сума виплат громадянам може скласти в цілому 100 млрд доларів. Компанії, як очікується, отримають в результаті податкових послаблень до 50 млрд., повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Буш виступає за продовження податкових послаблень в США до 2010 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі