четвер, 15 квітня 2010 09:25

Бухгалтер державного вузу поцупила 2 мільйони гривень

Бухгалтер державного вузу поцупила 2 мільйони гривень

У Запорізькій області керівництво Вузу підозрюють в розкраданні 2 млн грн

У Запорізькій області керівництво одного з державних університетів підозрюють в розкраданні 2 млн грн.

"Наразі проводиться судово-бухгалтерська експертиза, згідно з попередніми висновками якої встановлені факти розкрадання грошових коштів керівництвом ВНЗ на суму близько 2 млн грн", - повідомили в центрі громадських зв"язків ГУ МВС України в Запорізькій області.

Поки працівниками державної служби боротьби з економічною злочинністю зібраний матеріал відносно головного бухгалтера, яка "системно, але без всяких на те підстав, проводила собі і керівникам виплати преміальних засобів в розмірах від декількох десятків до сотень тисяч гривень".

Встановлено, що в той же час педагогічний колектив відправляли в неоплачувані відпустки, або виплачували невисоку платню.

Тільки у грудні 2009 року бухгалтер отримала майже 80 тис. гривень. Впродовж минулого року вона сім разів їздила до Єгипту, де провела в цілому більше півроку. В цей час в рідному Вузі їй нараховувалася заробітна плата і преміальні.

Відносно головного бухгалтера прокуратурою порушена кримінальна справа.

За скоєння цих злочинів законом передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до 3-х років.

Интерфакс-Украина

Зараз ви читаєте новину «Бухгалтер державного вузу поцупила 2 мільйони гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі