четвер, 10 жовтня 2024 10:51

Чи буде суворою цьогорічна зима - відповідь синоптикині

Чи буде суворою цьогорічна зима - відповідь синоптикині
Ймовірно, цьогорічна зима в Україні не буде суворою. Фото: pixabay.com

Цьогоріч зима в Україні не буде суворою.

Водночас можуть проявлятися як теплі періоди, так і холодні, заявила синоптикиня Укргідрометцентру Наталія Птуха під час брифінгу.

"Про зиму, на жаль, поки говорити зарано. Ми можемо говорити лише про тенденції осені. Однак попередньо можна спрогнозувати, що зима не буде суворою. Протягом трьох місяців буде більше теплих днів, ніж холодних", - наголосила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Синоптикиня розповіла про прогноз на наступний тиждень

За словами синоптикині Укргідрометцентру, тенденція така, що буде все більше періодів з теплими днями і все менше періодів - з холодними. Певні періоди холоду взимку будуть, до них потрібно готуватися. Втім, теплих періодів стає більше.

"Ми не виключаємо можливостей, і вони, звісно, можуть бути. Це затоки холоду, затоки арктичного повітря. Просто їхня тривалість, сподіваємося, з огляду на останні місяці (коли у нас кожен місяць температура вище кліматичної норми була, і така тенденція вже багато років зберігається), що все ж таки в цьому році зима буде не суворою, а більш м'якою. Треба бути готовими до будь-яких проявів погоди. У нас - сезонна країна, таке розташування, що можуть проявлятися як теплі періоди, так і холодні", - додала Птуха.

У листопаді середня температура повітря може бути на градус вищою за норму. Завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС України та НАН України Віра Балабух розповіла, яким буде листопад.

Зараз ви читаєте новину «Чи буде суворою цьогорічна зима - відповідь синоптикині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі